Modul cu releu cu doua canale Mărește

Imaginile sunt utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Fotografiile nu creează obligații contractuale.

Modul cu 2 Relee, Negru

0104110000000699

Produs nou

Modulul cu 2 relee este util pentru controlul a mai multe aparate ce funcționează la tensiune înaltă cu ajutorul plăcuțelor de dezvoltare, cum ar fi Arduino.

More details

126 bucati in stoc

$1.88
cu toate taxele incluse

Valabil în limita stocului disponibil

Prețul include costurile colectării, tratării și eliminării DEEE și DBAT

Informații

Caracteristici tehnice:

  • Tensiune: 250 V AC sau 30 V DC;
  • Curent: 10 A (MAX);
  • Fiecare releu este comandat separat de câte un optocuplor;
  • Tensiune de alimentare necesară funcționării optocuploarelor este de 5 V;
  • Curent necesar pentru control: 5 mA.
  • Dimensiuni: 3.5 cm x 5 cm x 1.5 cm;

Modulul este echipat cu 2 relee controlate individual. Acest modul poate fi utilizat împreună cu un Arduino Uno sau de orice altă placă de dezvoltare care dispune de 2 pini digitali și un pin VCC de 5 V. Produsul este util în multe proiecte de electronică în care trebuie să controlați diferite dispozitive care se alimentează cu o tensiune maximă de 250 V AC sau 30 V DC.

De exemplu, puteți să utilizați o placă de dezvoltare și acest modul pentru a controla instalația de iluminare dintr-o locuință. Având 2 relee, puteți să gestionați până la 2 corpuri de iluminat diferite.

Instrucțiuni de utilizare:

I. Conectați consumatorii la relee.

Consumatorii se conectează la terminalele cu șuruburi. Fiecare terminal are configurația următoare:

modul%202%20canale%20.png

Pin-ul "Normally Closed" este în legătură cu pin-ul "Common" atunci când nu se aplică tensiune pe pin-ul de control, iar pin-ul "Normally Open" este deconectat. Atunci când se aplică tensiune pe pin-ul de control, "Normally Closed" este deconectat, fiind în legătură pinii "Common" și "Normally Open".

Un mod simplu de conectare a consumatorilor la relee este cel ilustrat în schema atașată mai jos.

modul%208%20relee%20.png

ATENȚIE!!! Conectați consumatorii atunci când aceștia nu sunt alimentați de la rețeaua electrică pentru a evita eventualele accidente.

ATENȚIE!!! Verificați ca firele consumatorilor să nu facă scurtcircuit după ce le-ați fixat în terminalele cu șuruburi.

2. Scrieți codul care să controleze releele.

Activarea/Dezactivarea releelor este foarte facilă deoarece tot ce trebuie să faceți este să aplicați o tensiune de 5 V pe pin-ul corespunzător releelor ( IN1 și IN2 ). În cazul în care folosiți o placă de dezvoltare compatibilă cu Arduino, trebuie să urmați următorii pași pentru a utiliza modulul:

  • în funcția "void setup()" trebuie să declarați pinii digitali pe care îi folosiți ca fiind de ieșire. Exemplu: "pinMode ( digitalPin , OUTPUT);" , unde "digitalPin" reprezintă pinul digital pe care îl utilizați pentru a controla releul. *

*BONUS: În cazul în care rămâneți fără pini digitali disponibili, puteți să utilizați și pinii analogici ca fiind digitali. În cazul plăcii de dezvoltare Arduino Uno, numerotarea începe de la 14 până la 19.

  • în funcția "void loop()" trebuie să utilizați următoarea instrucțiune pentru a activa releul "digitalWrite ( digitalPin , HIGH);" și pentru a-l dezactiva " digitalWrite( digitalPin , LOW);" 

După ce ați terminat de scris codul, apăsați pe butonul de compilare pentru a verifica dacă nu există greșeli de sintaxă.

3. Alimentați modulul.

Alimentarea modului se poate realiza în două moduri:

  • de la o sursă externă: Scoateți jumper-ul aflat în partea din dreapta-jos și conectați VCC la pin-ul JD-VCC și GND la pin-ul GND. Pentru a funcționa cum trebuie, conectați și pin-ul de 5 V al plăcii de dezvoltare la pin-ul VCC aflat în partea centrală a modulului. Acest mod de alimentare este util pentru a menține placa de dezvoltare izolată.

ATENȚIE! Nu conectați pin-ul GND aflat în partea centrală. El trebuie lăsat liber.

  • de la placa de dezvoltare: Conectați pinii VCC și JD-VCC folosind jumper-ul. Conectați pinii VCC și GND aflați în partea centrală a modulului la pinii 5V, respectiv GND ai plăcii de dezvoltare utilizate. Cel de-al doilea pin GND aflat in partea din dreapta trebuie conectat și el la un pin GND al plăcii de dezvoltare.

ATENȚIE!!! În niciun caz nu trebuie să conectați pinii VCC și GND utilizând jumper-ul.

4. Conectați pinii digitali la pinii de control de pe modul.

Identificarea unui pin care controlează un anumite releu se realizează foarte ușor. De exemplu, pin-ul "IN1" corespunde primului releu și pin-ul "IN2" corespunde celui de-al doilea releu.

5. Alimentați placa de dezvoltare și încărcați codul.

Pasul final reprezintă încărcarea codului scris la pasul 2. În cazul în care alimentați modulul de la o sursă externă, asigurați-vă că alimentarea este pornită.

Recenzii

Nota 
09.12.2017

lvypaul

L-am testat si cu 3.3V, pentru comanda trebuie LOW. Releul cupleaza cu forta mai mica la 3.3 dar merge. Partea buna e ca pe un esp12e se poate folosi si GPIO0 si GPIO2 intrucat e pull up si nu afecteaza boot-ul.

  • 6 din 6 persoane au considerat aceasta recenzie utila.
Nota 
27.03.2017

Super

L-am achizitionat pentru a-l folosi cu un Wemos D1 Mini , totusi nu inteleg de ce functioneaza invers , adica trebuie sa ii dai semnal LOW ca releul sa cupleze , in rest toate bune

  • 4 din 5 persoane au considerat aceasta recenzie utila.
Nota 
29.12.2016

mai aduceti?

mai aduceti va rog

  • 2 din 3 persoane au considerat aceasta recenzie utila.

Scrie-ti parerea!

Scrie o recenzie

Modul cu 2 Relee, Negru

Modul cu 2 Relee, Negru

Modulul cu 2 relee este util pentru controlul a mai multe aparate ce funcționează la tensiune înaltă cu ajutorul plăcuțelor de dezvoltare, cum ar fi Arduino.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat: