Placă de dezvoltare compatibilă cu Arduino UNO (ATmega328p și CH340) Mărește

Imaginile sunt utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Fotografiile nu creează obligații contractuale.

Placă de dezvoltare compatibilă cu Arduino UNO (ATmega328p și CH340)

0104110000016997

Produs nou

Placă ideală pentru proiecte creative în domeniul electronicii. Ea utilizează microcontroller-ul ATmega328P și convertorul USB Serial CH340. Produsul nu include cablu.

More details

1164 bucati in stoc

$8.40
cu toate taxele incluse

Valabil în limita stocului disponibil

Prețul include costurile colectării, tratării și eliminării DEEE și DBAT

Informații

Caracteristici tehnice:

  • Tensiune de funcționare: 5 V;
  • Tensiune de alimentare jack: 7-12 V;
  • Pini de I/O: 14;
  • Pini PWM: 6 (din cei 14 de I/O);
  • Pini ADC: 8;
  • Memorie flash: 32 KB (8 ocupați de bootloader);
  • Comunicație TWI, SPI și UART;
  • Frecvență de funcționare: 16 MHz.

Această plăcuță de dezvoltare poate sta la baza multor proiecte de electronică. În combinație cu alte device-uri, cum ar fi senzori și shield de ethernet sau bluetooth, puteți concepe montaje inovative ce vă pot automatiza casa.

Diferența față de placa originală Arduino Uno o reprezintă package-ul în care se află microcontroller-ul ATmega328p și faptul că este programat cu ajutorul circuitul integrat CH340.

Nu uitați să instalați driver-ul (atașat în josul paginii) pentru CIP-ul CH340 înainte de utilizare. 

Instrucțiuni de utilizare:

1. Instalați mediul de dezvoltare Arduino IDE. 

Arduino IDE este disponibil gratuit pe site-ul oficial și poate fi descărcat accesând acest link. Acest program este compatibil cu majoritatea sistemelor de dezvoltare ( Linux, Mac OS X și Windows ).

Pentru Windows sau Mac OS X trebuie să instalați driver-ul pentru CIP-ul CH340. Dacă utilizați Linux, nu trebuie să instalați acest driver deoarece este inclus în sistemul de operare.

2. Configurați mediul de dezvoltare pentru a fi folosit împreuna cu placa de dezvoltare.

Deschideți tab-ul "INSTRUMENTE" și selectați placă de dezvoltare "Arduino/Genuino Uno". 

3. Crearea codului.

După ce ați instalat Arduino IDE, puteți să scrieți primul program pentru placa de dezvoltare. Limbajul de programare utilizat este C++ ( ușor modificat ).

Codul are la bază doua funcții principale:

  • Funcția "void setup()": Aceasta rulează o singură dată atunci când placa de dezvoltare este pornită. De obicei, această funcție este utilizată pentru inițializarea pinilor ( ca INPUT sau OUTPUT) sau pentru pornirea comunicării serial ( "Serial.begin" );
  • Funcția "void loop()": Aceasta rulează la nesfârșit până când placa este oprită. De obicei, această funcție este utilă pentru a citi datele măsurate de diverși senzori atașați la placa de dezvoltare sau pentru a actualiza date pe un ecran LCD.

După ce ați scris programul sau ați deschis unul din Fișier -> Exemple, apăsați butonul "Verificare"  sau scurtătura CTRL + R, pentru a compila codul. Dacă codul este lipsit de erori de sintaxă, în partea de jos ar trebuie sa apară textul "Compilare terminată". În caz contrat o să apară un mesaj de eroare care ar trebui să ajute la corectarea erorii.

În imaginea atașată mai jos puteți observa un exemplu de cod "Blink" care a fost compilat cu succes. 

Exemplu cod compilat corect

4. Conectați placa de dezvoltare și încărcați codul.

Conectați placa la calculator prin intermediul unui cablu USB. După ce ați conectat placa, deschideți tab-ul "INSTRUMENTE" și selectați portul la care este conectat dispozitivul.

Apăsați pe butonul "Încarcă" sau scurtătura CTRL + U pentru a încărca codul pe placa de dezvoltare. După finalizarea scrierii codului în memoria plăcii, o să primiți un mesaj de confirmare că nu au apărut probleme. În caz contrar, încărcarea este oprită și vor fi afișate detalii referitoare la problemele apărute.

5. Atașați senzorii.

Placa este compatibilă cu Arduino Uno, așa că orice senzor pentru Arduino Uno poate fi folosit cu acest produs. 

ATENȚIE!!! Aveți grijă să nu conectați componente care consumă prea mult curent deoarece riscați să stricați placa. De asemenea, respectați polaritatea senzorilor pentru a nu-i distruge.

În imaginea atașată mai jos puteți observa harta pinilor. Aceasta este utilă când aveți nevoie să folosiți pini speciali, cum ar fi pini PWM, ADC, SDA, SCL etc.

Arduino Uno pin map

Proiecte:

Recenzii

Nota 
22.11.2023

ideal compromis de versatilitate si pret util multor automatizar

configuratia asta imi pare cel mai bun compromis de robustete, controlabilitate excelenta, versatilitate dar mai ales de costuri minime pentru totusi o larga compatibilitate cu zeci de aplicatii simple de automatizare in jurul casei.

Eu folosesc deja intensiv mai multe module din productia originala (UNO R3 bazata tot pe ATmega328 si CH340) deci identice cu aceasta si am reusit recent sa le pot controla fiabil chiar si sub Windows 7 cu ultimul IDE original 1.8.19 prin cablul USB aferent (dar numai dupa instalarea acelui driver CH340 bine indicat de OptimusD aici !) desi trendul general este de impunere Windows 11 si chiar renuntarea la programarea offline in favoarea dezvoltarilor direct in cloud cu toate riscurile aferente ce vor urma desigur pierderii exclusivitatii controlului procesarilor altadata doar din propriul sistem!...(vezi arduino.cc)

Placa aceasta permite deci doar aplicatii simple din cauza ca dispune de memorie redusa dar mai ales de un singur ADC ceea ce face ca sa poata procesa in timp real si acela cu destula intarziere pentru stabilizare, doar cate o singura intrare/senzor pentru a comanda final un singur releu sau altceva

Din fericire, ulterior poti adauga multe alte interfete si extensii beneficiind inca o data de larga ei compatibilitate astfel ca inainte de orice, de la initierea si antrenarea cea mai ieftina in programarea pe limbajele Arduino/C++ dar in conditii mult mai sigure ca la alte placi (multe altele impun respectarea stricta a alimentarii de 3.3V ca sa nu se arda...) pana la dezvoltarea in viitor a aplicatiilor tale de automatizare complexe, merita sa incepi chiar cu ea!

Nota 
31.05.2018

Exceptional

Un produs de o foarte buna calitate. Pretul este foarte avantajos. Utilizez acest produs non stop de vreo 3 luni si nu a dat niciun fail.
Recomand!!!

  • 6 din 6 persoane au considerat aceasta recenzie utila.
Nota 
11.10.2017

Greseala in specificatii

Din pacate are doar 6 intrari analogice (ADC), nu 8. In rest, isi face treaba perfect.

  • 5 din 8 persoane au considerat aceasta recenzie utila.

Scrie-ti parerea!

Scrie o recenzie

Placă de dezvoltare compatibilă cu Arduino UNO (ATmega328p și CH340)

Placă de dezvoltare compatibilă cu Arduino UNO (ATmega328p și CH340)

Placă ideală pentru proiecte creative în domeniul electronicii. Ea utilizează microcontroller-ul ATmega328P și convertorul USB Serial CH340. Produsul nu include cablu.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat:

Descărcări